Panamarenko op heavy metal plaat

Panamarenko op heavy metal plaat

Dinsdag, 4 september 2012 - 18u21

Kunst en heavy metal. Die twee gaan uitstekend samen op de nieuwe plaat van de Belgische band Spoil Engine. Voor het artwork van ‘The Art of Imperfection’ kon de groep een beroep doen op één van de grootste namen binnen de hedendaagse kunst: Panamarenko.

‘The Art of Imperfection’, zo heet de nieuwe plaat van Spoil Engine. Die titel is meer dan een ironische knipoog. Bij Spoil Engine draait ieder album namelijk om een concept, een verhaal. En bij de nieuwe plaat luidt die: perfectie is levenloos, imperfectie is schoonheid. Een denkwijze die mooi aansluit bij een buitengewoon en niet te classificeren individu als Panamarenko. 

Spoil Engine: “ Als je de filosofie achter de plaat bekijkt, dan is de link naar kunst snel gelegd. Perfectie is zo dominant in onze huidige samenleving dat originaliteit soms ver te zoeken is. Imperfectie geeft net dat unieke karakter aan kunst en muziek. Dat wilden we ook laten zien in het artwork van onze plaat. Panamarenko was onze gedroomde kunstenaar om mee samen te werken. Maar eigenlijk gaven we het niet veel kans, mede omdat de kunstenaar ook op rust is.” Spoil Engine kreeg echter groen licht via het Panamarenko Collectief om het bestaande werk “Japanese Flying Pack III” op de cover te integreren. 
 
Met ‘The Art of Imperfection’ is Spoil Engine aan zijn 3de album toe. De plaat verschijnt op 5 oktober bij Sonic Angel, het label van Maurice Engelen, waarbij fans aandeelhouder zijn van een band. De plaat wordt verdeeld door Universal. De 5-koppige metalband, met Nederlandse zanger en drummer, speelde dit jaar voor de 3de maal op Graspop en stond eerder reeds op Pukkelpop en in Vorst Nationaal. Met hun aanstekelijke metal scoorden ze als eerste Belgische band een platencontract bij het vroegere Roadrunner.

Related posts:

  1. Gouden plaat voor Frans Duijts
  2. Coldplay veilt gesigneerde platina plaat voor Music for life
  3. Luisteraars Q-music kiezen ‘No Limit’ van 2 Unlimited als de ultieme 90’s plaat
  4. Kato ontvangt gouden plaat voor debuutalbum ‘Flamingo’
  5. Voormalige The Voice van Vlaanderen kandidate Eva Jacobs lanceert eerste plaat