Cecilia Bartoli’s nieuwe album ‘Mission’

Cecilia Bartoli’s nieuwe album ‘Mission’

Vrijdag, 31 augustus 2012 - 17u13

Na het grote succes van het album ‘Sacrificium’, waarmee Cecilia Bartoli haar vijfde Grammy won, keert de Italiaanse mezzosopraan weer terug met een nieuw album getiteld 'Mission'.

De componist Agostino Steffani (1654–1728) staat centraal op het album, dat ook deze keer meerdere wereldpremières bevat. Steffani was een tijdgenoot van Vivaldi, een man met een roerig leven, gezant van de paus, ooggetuige van duistere zaken en componist van prachtige muziek. Op de in het oog springende hoes van ‘Mission’ staat Bartoli afgebeeld als Steffani.

Tegelijkertijd met 'Mission' verschijnt de door Bartoli’s project geïnspireerde literaire thriller 'Hemelse Juwelen' van de Amerikaans-Italiaanse auteur Donna Leon. Daarin wordt het spectaculaire leven van de componist die op het 'Mission'-album centraal staat beschreven.
 
'Mission' bevat naast solorepertoire ook duetten, onder anderen met de tenor Philippe Jaroussky. Bartoli en haar gastzangers worden op het album begeleid door het orkest I Barrocchisti onder leiding van dirigent Diego Fasolis. 

Related posts:

  1. Ellie Goulding’s nieuwe album ‘Halcyon’
  2. Nieuwe album van Maroon 5 nu verkrijgbaar
  3. Flo Rida komt met nieuwe album ‘Wild Ones’
  4. Rumer is toe aan haar tweede album
  5. Beyoncé runs the world met nieuwe album ’4′