Studio Brussel dit najaar in het nieuw

Studio Brussel dit najaar in het nieuw

Maandag, 3 september 2012 - 13u30

Studio Brussel zal dit najaar nieuwer dan ooit klinken. Naast nieuwe presentatoren voor de spitsblokken en een kersverse weekavond zijn er gloednieuwe weekendprogramma’s. En ook Studio Brussel brengt voortaan nieuws op maat van zijn luisteraars.

Maandagmorgen is het najaar van Studio Brussel officieel van start gegaan. “Veel nieuwigheden onder de Studio Brussel-zon vanaf september”, aldus Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “Vers bloed, nieuwe spitsprogramma’s, een nieuwe avondprogrammering en drie nieuwe weekendshows. En voortaan ook onze eigen nieuwsbulletins op maat van de luisteraar. Allesbehalve business as usual dus, maar wel spannend en avontuurlijk, zoals je dat van Studio Brussel verwacht.”
 
NIEUWE SPITSEN
 
Siska Schoeters en Sam De Bruyn zijn dit najaar de spitsen van Studio Brussel. Siska wekt dit jaar de luisteraars in Siska staat op (6-9 uur). Met Linde Merckpoel aan zijn zijde, loodst Sam De Bruyn hen dan weer door de avondspits in Zet ‘m op Sam (16-18 uur).
 
NIEUWE AVOND
 
En ook de programmering tijdens de weekavond krijgt een make-over. Al vanaf 18 tot 20 uur is er van maandag tot en met donderdag Hammertime met Otto-Jan Ham. Kirsten Lemaire brengt nog steeds de beste selectie uit het immense muziekaanbod in Select (20-22 uur), maar vanaf vandaag wel een uurtje vroeger dan normaal. Nadien is er elke weekdag van maandag tot en met donderdag de onvolprezen Gunther Desamblanx met Gunther D. (22-24 uur).
 
NIEUWE WEEKENDPROGRAMMA’S
 
En alsof dat nog niet nieuw genoeg is, krijgt Studio Brussel er in het weekend drie kraakverse programma’s bij. Op vrijdagavond is er Café De Linde (18-19 uur) met Linde Merckpoel. Op zondag zet Stijn Vlaeminck Studio sport (12-13 uur) verder. De week afsluiten doet Studio Brussel met zijn allereerste praatprogramma. In Talking Heads (23-24 uur) praat elke week een andere Studio Brussel-presentator een uur lang met de persoon die hij altijd al eens heeft willen interviewen, zonder muziek.
 
NIEUWS OP MAAT
 
Studio Brussel start vanaf vandaag met nieuws op maat van zijn luisteraars. Vincent Byloo wordt daarbij de vaste nieuwsstem van de ochtend en voormiddag. In de namiddag en ’s avonds horen Studio Brussel-luisteraars Fatma Taspinar het nieuws lezen.
 
EN VERDER…
 
… IS THE WILD BUNCH TERUG
 
Dit najaar kiest Studio Brussel opnieuw voor wilde nachtradio en dus is The Wild Bunch helemaal terug van weggeweest. Vanaf vannacht nemen Kim, Eva, Evelien en Annelies van maandag tot en met donderdag de ether over tussen middernacht en 2 uur.
 
… ZAL DE EERSTE WEEK OP STUDIO BRUSSEL KNALLEN
 
De eerste week van het najaar belooft er een om nooit meer te vergeten zijn. Op woensdag 5 september komt Netsky terug uit de States voor een exclusief optreden in Studio Brussels Club 69. Op vrijdag 7 september komt Usain “Lightning” Bolt, de snelste man ter wereld, naar Brussel voor de Memorial Van Damme. Na afloop zal mijnheer Bolt z'n dj-skills testen op een feestje van Studio Brussel: The Jamaican Party.
 
Tot slot is er vanaf vrijdag 7 september drie weken lang Music Box. Het concept is bekend: drie steden, drie artiesten, één container. Maar wie treedt waar op? Lisa Smolders presenteert. The Black Box Revelation, The Subs en School Is Cool zorgen voor de muziek.
 
Sam: “Ik vind het enorm spannend om een gloednieuw spitsprogramma te maken. En met het rosse raspaard Linde Merckpoel aan mijn zijde, kan het niet foutlopen.”
 
Gunther: “Vanaf 22 uur is het motto: kleren uit, radio aan. Ik ga opnieuw de grenzen van de radio opzoeken. Het beloven dus spannende radiotijden te worden. Maar ik heb er alvast veel zin in..”
 
Linde: “Vanaf nu start het weekend op Studio Brussel in Café De Linde. Op de toog dansen is toegestaan. En met wat chance win je een droog worstje.”
 
Otto-Jan: “Hammertime wordt misschien niet het aller-, aller-, allerbeste radioprogramma ooit. Maar waarschijnlijk wel!”
 
Evelien: “Radio is en blijft een natte droom. En die wil ik graag bevredigen. In The Wild Bunch ga ik zeker aan m’n trekken komen.”
 
Annelies: “Ik ben er volledig klaar voor om nachtraven en ochtendspreeuwen de donkere nacht door te loodsen.”
 
Eva: “De dag dat mijn rechtendiploma met de post aankwam, heb ik besloten om mijn leven een totaal andere wending te geven. Nu wil ik mij volledig uitleven op Studio Brussel.”
 
Kim: “Tijd om uit mijn comfortzone te kruipen en te rocken bij Studio Brussel.”
 
Meer info: www.stubru.be
 

Related posts:

  1. Het programmaschema van Studio Brussel voor juni
  2. Studio Brussel wordt Studio Brusselle
  3. Studio Brussel presenteert Born in the 80s
  4. Nieuw op Studio Brussel: De mosterdpot
  5. ‘Studio Brussel-dreamteam’ brengt verslag uit vanop Rock Werchter