Girlband Stooshe morgen in Nederland

Girlband Stooshe morgen in Nederland

Dinsdag, 28 augustus 2012 - 14u21

Stooshe is de nieuwe popsensatie uit de UK. De drie dames van Stooshe zijn morgen in ons land om hun tweede single Black Heart te promoten. Zo zullen zij in de ochtend te gast zijn bij Giel op 3FM en in de middag bij Van Inkel op Q-music.

Black Heart staat al ruim twee maanden in de top 10 van de UK single charts met als hoogste notering #3. Daarnaast heeft de single al op #2 in de UK airplay charts gestaan en zijn er al ruim 250.000 downloads van Black Heart verkocht. Black Heart is geproduceerd door Future Cut (o.a. Lily Allen, Shakira, Kelis) en verder werkten ook Jo Perry en voormalig All Saints lid Shaznay Lewis mee aan deze track. De bijbehorende video is al ruim 5 miljoen keer bekeken.

Stooshe is geen standaard meidenband. Het uit Londen afkomstige trio lapt de ‘girlband code of conduct’ graag aan hun laars. Ze vloeken, ze praten over sex, ze dragen rare kleding, ze hebben een mening en ze zijn erg grappig. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, kunnen ze ook echt zingen. Stooshe bestaat uit ‘Big Boobied Blue Blood’ Alex Buggs, ‘Quirky Haired, Bubbly Batty’ Courtney Rumhold en ‘Bootylicious Brit Brat’ Karis Anderson. Het trio vult een groot gat in de ‘girlband’ markt met hun sound dat te omschrijven is als jaren 90 muziek met een futuristisch geluid. Ze omschrijven hun filosofie als “GhettRo”, ze combineren Salt & Pepa met Odd Future, En Vogue met Jay-Z en TLC met The Supremes.
   
Eerder dit jaar scoorde Stooshe al een top 5 hit in de UK met hun debuutsingle Love Me featuring Travie McCoy en stonden zij in de Sound of BBC 2012. Hun gelijknamige debuutalbum Stooshe wordt in oktober in de UK verwacht.

Related posts:

  1. Spice Girls populairst in Coen en Sander’s Girlband Top 17
  2. Coen en Sander zoeken beste girlband-liedje
  3. NOS Met het Oog op Morgen: wie is de ‘Politicus van Morgen’?
  4. Marina and the Diamonds naar Nederland
  5. Ben Howard verovert Nederland met ‘Keep Your Head Up’