Ellie Goulding’s nieuwe album ‘Halcyon’

Ellie Goulding’s nieuwe album ‘Halcyon’

Vrijdag, 3 augustus 2012 - 14u48

Nog meer albumnieuws: in oktober brengt Ellie Goulding haar nieuwe album ‘Halcyon’ uit. “Halcyon” betekent kalm en vredig, maar ook vreugdevol en zorgeloos.

Alle nummers op het album zijn geschreven en mede-geproduceerd door Ellie zelf en het merendeel ervan werd opgenomen in een omgebouwde schuur in het dorpje waar Ellie vandaan komt (in het westen van Engeland). Ze nam het album op samen met producer Jim Elliot, die ook met Kylie en Ladyhawke werkte. Eerder deze maand konden fans alvast een voorproefje van het nieuwe album horen toen Ellie een gratis download van het nummer ‘Hangin On’ (featuring Tinie Tempah) beschikbaar stelde. Het nummer is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken en beluisterd op internet. Bekijk de video hier.

‘Halcyon’ is de opvolger van Ellie Goulding’s succesvolle debuutalbum ‘Lights’. Het album wordt voorafgegaan door de single ‘Anything Could Happen’. Op Facebook roept de Britse singer-songwriter fans op de songtekst van het nummer te lezen en vervolgens een door de tekst geïnspireerde Instagram-foto te sturen. Die foto’s zullen uiteindelijk de videoclip bij de single gaan vormen.
 
Ellie Goulding brak door toen ze begin 2010 werd uitgeroepen tot BBC’s ‘Sound Of 2010’ en tegelijkertijd de ‘British Critics Choice Award’ kreeg. Toen ‘Lights’ vervolgens uitkwam, belandde het album direct op nummer 1 in de Britse albumlijst. Ook in de Verenigde Staten heeft Ellie succes. Haar single ‘Lights’ staat daar op dit moment in de top 5 van de Billboard Hot 100.

Related posts:

  1. Cheryl maakt comeback met nieuwe single ‘Call My Name’
  2. Nieuw album van Britse hitmachine Cheryl
  3. Madonna breekt record met nieuwe album ‘MDNA’
  4. Nieuwe album van Maroon 5 nu verkrijgbaar
  5. Chris Brown stelt nieuwe album ‘Fortune’ voor