Radio 1: nieuwe presentatoren voor De ochtend

Radio 1: nieuwe presentatoren voor De ochtend

Woensdag, 20 juni 2012 - 15u39

Dit najaar krijgt het actuaprogramma De Ochtend van Radio 1 een nieuw presentatieduo: Xavier Taveirne en Marjan Temmerman volgen Jonas Muylaert en Lisbeth Imbo op. Het tweede presentatieduo, Bert Rymen en Sara Van Boxstael, blijft op post.

In het weekend wordt De ochtend vanaf het najaar vervangen door een nieuw actuaprogramma, dat zal worden gepresenteerd door Annemie Peeters.
 
Xavier Taveirne(31) werkte eerst vier jaar bij Radio 2 West-Vlaanderen en daarna twee jaar bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Radio 2 Nationaal. Na een jaar bij FM Brussel ging hij in 2009 aan de slag bij VRT Nieuws, waar hij sinds begin 2011 voor Radio 1 Vandaag presenteert, het actuaprogramma in de vooravond.
 
Marjan Temmerman (35) begon haar radiocarrière in 2002 bij FM Brussel. In 2009 stapte ze over naar VRT Nieuws, eerst als verslaggeefster en daarna als presentatrice van het ochtendnieuws bij MNM en Studio Brussel. De voorbije twee jaar presenteerde ze De ochtend in het weekend en sprong ze in tijdens de week.
 
Bert Rymen(33) begon als journalist bij de stadsradio FM Brussel. Hij werkt sinds 2005 voor het VRT Nieuws. Bert deed er algemene radioverslaggeving, presenteerde de nieuwsbulletins en deed politieke en financiële verslaggeving. Sinds maart vormt hij met Sara Van Boxstael een vast presentatieduo voor De ochtend.
 
Sara Van Boxstael(36) ging in 1999 aan de slag als nieuwspresentatrice bij Studio Brussel. Na acht jaar stapte ze in 2007 over naar VRT Nieuws, waar ze voor Radio 1 eerst het actuaprogramma Vandaag presenteerde en sinds 2010 De Ochtend.
 
In het weekend wordt De ochtend vanaf het najaar opgevolgd door een nieuw actuaprogramma (7-9 uur). Het zal worden gepresenteerd door Annemie Peeters (51). Annemie werkt al sinds 1984 bij Radio 1. Ze begon als reporter en presentatrice van het reisprogramma Gewoonweg. Daarna volgden onder meerde actuaprogramma’s Klaarwakker enVoor de dag, Radio trottoir, Voeten vegen en Groot gelijk. Op tv presenteerde ze van 2002 tot 2004 De zevende dag. De voorbije vijf jaar presenteerde Annemie samen met Sven Pichal het consumentenprogramma Peeters & Pichal.
 
Sven Pichal maakt de overstap naar de nieuwsdienst en gaat de volgende maanden meewerken aan de verkiezingsprogramma’s op televisie
 
Jonas Muylaert en Lisbeth Imbo, momenteel het tweede presentatieduo van De ochtend op weekdagen, nemen andere taken op zich. Jonas gaat voor de verkiezingsprogramma’s op televisie werken. Lisbeth maakt in eerste instantie een documentaire over Leo Tindemans voor Canvas.
 
 

Related posts:

  1. Annemie Peeters vanaf het najaar naar de weekend-ochtend op Radio 1
  2. Bert Rymen nieuwe presentator van De Ochtend op Radio 1
  3. Vanaf 4 juni op Eén: ‘De ochtend’
  4. Nieuwe presentatoren voor Closing time
  5. De ochtend van Radio 1 stopt de honger