Zondag in Vroege Vogels: bermbeheer en drijvende tuinen

Zondag in Vroege Vogels: bermbeheer en drijvende tuinen

Vrijdag, 15 juni 2012 - 16u47

In de uitzending van deze week: Stadslandbouw, bermbeheer, drijvende tuin en plastic wereldbol.

Plastic wereldbol
Jaarlijks komen in Nederland miljoenen blikjes en plastic flesjes in het zwerfafval terecht. Een groot probleem waar zeker iets aan gedaan moet worden. De Nederlandse kunstenaar Peter Smith doet dat op een ludieke manier. Hij bouwt een gigantische wereldbol van plastic zwerfaval, vooral van plastic flesjes.   Donderdag 21 juni zal Peter de globe van plastic flesjes in het Amsterdamse IJ te water laten. Daar dobbert de bol dan rond tot 21 september – de dag dat Nederland meedoet aan Keep It Clean Day.
 
Boer zoekt stad
Maandag begint de Week van de Architectuur. Thema is voedsel en de stad. Want ondanks dat de afstand tussen de mensen zijn voedsel steeds groter lijkt te worden – wie weet er nog waar zijn mango of maïskolf vandaan komt? Er lijkt een nieuw fenomeen ontstaan: stadslandbouw. Braak liggende terreinen in de stad die in een mum van tijd worden omgetoverd tot een veld met sla of peentjes. Stadslandbouw is een breed begrip. Hierover wordt gesproken met Jan Willem van der Schans van het Landbouw Economisch Instituut in Wageningen. Hij is onderzoeker en mede-oprichter van het stadslandbouw initiatief 'eetbaar Rotterdam'.
 
 
Presentatie: Menno Bentveld en Janine Abbring
 
‘Vroege Vogels’, zondag 17 juni om 08.00 uur op Radio 1
 
Foto: VARA / Rogier Veldman
 

Related posts:

  1. Zondag in Vroege Vogels: eieren leggen, grasvliegen, de waterpieper en koudwaterkoraal
  2. Zondag in ‘Vroege Vogels’: scholeksters
  3. Zondag in ‘Vroege Vogels’: de noordpool en de zang van de fitis
  4. Zondag in ‘Vroege Vogels’: Tuinreservaten
  5. Vroege Vogels op zondag live vanaf de Floriade 2012