Tomas en Freek presenteren avondshow op Eén

Tomas en Freek presenteren avondshow op Eén

Vrijdag, 1 juni 2012 - 08u58

Tomas De Soete en Freek Braeckman zullen in het najaar een nieuwe avondshow op Eén presenteren. Dat maakte het duo vanmorgen bekend in de laatste uitzending van Tomas staat op op Studio Brussel.

De voorbije weken hebben Tomas en Freek mee gebrainstormd over een nieuw laatavondprogramma voor het najaar op Eén. Tijdens de testen voor de zoektocht naar presentators voor het programma sprong het duo Tomas en Freek eruit.
 
Jean Philip De Tender, netmanager van Eén, is opgetogen met de keuze:  "Het is ontzettend fijn dat twee klasbakken uit eigen huis zullen meewerken aan de vernieuwing binnen Eén. Ze hebben beiden een verschillende achtergrond en een ander stijl – de een wat meer journalistiek, de andere wat meer rock & roll – wat de tandem uniek maakt. Ze vormen het ideale team voor het nieuwe avondprogramma dat we vanaf dit najaar brengen."
 
In het najaar zal Freek Braeckman Het journaal niet presenteren om samen met Tomas de nieuwe avondshow te maken. Freek blijft in de toekomst wel meer dan welkom bij VRT Nieuws. Tomas en Freek zelf zijn in ieder geval enthousiast over hun nieuwe uitdaging.
 
Freek Braeckman: “Het was een verscheurende keuze, want Het journaal presenteren is een van de mooiste jobs ter wereld. Maar mijn gevoel zegt dat er nóg een mooiste job ter wereld bestaat: dit nieuwe project, samen met Tomas. We hebben trouwens eerder samen al Quiz for life gedaan en het klikt absoluut tussen ons. Soms is het je plicht om een kans te grijpen.”
 
Tomas De Soete: "Ik vind het enorm spannend om samen met Freek een nieuwe uitdaging aan te gaan voor televisie. Het is heel leuk om mee aan de wieg te staan van een nieuw, fris initiatief. Maar ik blijf ook een hart hebben voor radio. Het is zeker niet uitgesloten dat ik in de toekomst nog op Studio Brussel te horen zal zijn.”
 
Er is nog geen startdatum voor de nieuwe avondshow bekend.
 
Foto: Studio Brussel
 

Related posts:

  1. Louis Tobback sluit Tomas, Siska en Sam op in Glazen Huis
  2. Tomas, Siska en Sam in Glazen Huis
  3. Alle Glazen Huis-bewoners ooit houden reünie
  4. Studio Brussel gelast uitzending Zet ‘m op Tom Boonen af
  5. Studio Brussel presenteert Born in the 80s