Het programmaschema van Studio Brussel voor juni

Het programmaschema van Studio Brussel voor juni

Vrijdag, 1 juni 2012 - 11u11

Vanmorgen maakte Studio Brussel in de allerlaatste Tomas staat op zijn programmaschema voor de maand juni bekend. Sam De Bruyn en Roos Van Acker nemen vanaf maandag 4 juni het ochtendblok voor hun rekening. Linde Merckpoel verhuist dan weer naar de middag samen met Sporza-journalist Stijn Vlaeminck.

Verder zijn er ’s avonds en in het weekend nieuwe programma’s: Blok party van maandag tot en met donderdag en Planet of sound op zondagmiddag.
 
In zijn laatste Tomas staat op kondigde Tomas De Soete vanmorgen aan dat hij in het najaar samen met Freek Braeckman een nieuwe avondshow zal presenteren op Eén. De Soete blijft een nauwe band met Studio Brussel behouden, maar zal vanaf volgende week geen dagelijks programma meer presenteren op de zender.
 
Studio Brusselnethoofd  Jan Van Biesen is opgetogen over de kans die Tomas bij Eén krijgt.
Jan Van Biesen: “Het verbaast me niet dat Eén zijn oog heeft laten vallen op Tomas. Hij is een fantastisch talent, dat zijn strepen meer dan verdiend heeft bij Studio Brussel. Het is leuk om te zien dat hij binnen de VRT een nieuwe uitdaging kan aangaan. We zullen hem trouwens niet al te lang moeten missen. Eind juni zal Tomas voor All areas
verslag uitbrengen vanop Rock Werchter en ook in de toekomst is het zeker niet uitgesloten dat Tomas nog te horen zal zijn op Studio Brussel. En hij blijft natuurlijk een geweldige collega.”
 
SAM & ROOS STAAN OP
Vanaf maandag 4 juni worden de luisteraars wakker met de stemmen van Sam De Bruyn en Roos Van Acker. De Studio Brussel-presentatoren nemen met Sam & Roos staan op de hele maand juni het ochtendblok voor hun rekening.
Roos Van Acker: “Er bestaat geen leukere manier van radiomaken dan het ochtendblok presenteren. En vanaf maandag voor het eerst met Sam De Bruyn, een groot talent dat exact 10 jaar jonger is dan mezelf. We zijn beiden op 13 oktober geboren. Dat kan niet fout gaan!”
Sam De Bruyn: “Ik ben absoluut geen ochtendmens, dus dat wordt wel wat wennen. Maar om zes uur ‘s ochtends is het nieuws even vers als de koffiekoeken bij de bakker. En daar kijk ik enorm naar uit.”
 
In de plaats van Sound of Sam is er in juni Line up, waarin luisteraars hun favoriete festivalaffiche kunnen samenstellen. De presentatie is in handen van Kirsten Lemaire en Bram Willems.
 
NIEUWE PROGRAMMA’S
Samen met een nieuw presentatieduo voor het ochtendblok krijgt Studio Brussel er in juni drie nieuwe programma’s bij. Linde Merckpoel presenteert vanaf maandag 4 juni samen met nieuwkomer Stijn Vlaeminck Studio sport. Lisa Smolders ruilt de middag dan weer in voor een nieuw laatavondprogramma. Samen met Stijn Van de Voorde presenteert ze vanaf maandag Blok party, dat ook een televisieluik krijgt OP12. Vanaf zondag is er wekelijks Planet of sound, een muzikaal reisprogramma met Stijn Van de Voorde.
 
STUDIO SPORT
Studio Brussel lanceert op 4 juni Studio sport, een sportprogramma waarin Linde Merckpoel en Stijn Vlaeminck elke middag van 12 tot 13 uur vooruitblikken naar de eivolle sportzomer van 2012. Tijdens hun eerste week geven de twee elke dag één duoticket weg naar de Olympische Spelen in Londen.
Sportliefhebber Linde Merckpoel en sportexpert Stijn Vlaeminck werpen samen hun blik op de sportactualiteit.
Linde doet dat vooral met veel verwondering en nieuwsgierigheid, Stijn met zijn zes jaar Sporza-ervaring als bagage.
 
Stijn Vlaeminck maakt meteen ook de overstap van Sporza naar Studio Brussel.
Stijn Vlaeminck: “Het is leuk om eens op een totaal andere manier met sport om te  gaan. Het is dan ook een fantastische uitdaging om het over een andere boeg te gooien, een tikkeltje avontuurlijker en flitsender. En zeker voor Studio Brussel, een radiozender met een hart voor sport.”
 
Vanaf 4 juni van maandag t.e.m. vrijdag tussen 12 en 13 uur met Linde Merckpoel en Stijn Vlaeminck op Studio Brussel
 
BLOK PARTY
Van maandag 4 tot en met donderdag 21 juni presenteren Lisa Smolders en Stijn Van de Voorde het interactief studentenprogramma Blok party. In het programma zijn alle ingrediënten aanwezig om de blokperiode te verlichten. Zo kunnen luisteraars zich inschrijven via stubru.be en live meespelen in de studio met hun favoriete rockband,
zoals The Van Jets, ’t Hof Van Commerce of Milow.
Elke avond tussen 23 en 23.11 uur lassen Lisa en Stijn een algemene studiepauze in en zijn er dj-sets van o.a. Discobar Galaxie, DJ 4T4 en Laston & Geo. Studenten kunnen dan even volledig ontspannen door mee te feesten. Als die blokkers dan ook hun webcam opzetten, kunnen OP12-kijkers thuis hun dansmoves bewonderen.
Voor luisteraars een studerende vriend of vriendin een extra duwtje in de rug willen geven, is er de Blok booster, een op maat samengestelde playlist om nog eens een laatste nachtje door te blokken. “Kortom: een feest voor tijdens het blokken!”, concluderen Lisa en Stijn.
 
Vanaf 4 juni van maandag t.e.m. donderdag tussen 22 en 24 uur met Lisa Smolders en Stijn Van de Voorde op Studio Brussel
Vanaf 4 juni van maandag t.e.m. donderdag tussen 22 en 24 uur OP12
 
PLANET OF SOUND
In Planet of sound, een muzikaal reisprogramma op zondagmiddag, laat presentator Stijn Van de Voorde zich niet leiden door klimaat, architectuur of fauna en flora om een reisbestemming te kiezen. Alleen de muziek telt. Eenmaal een bestemming gekozen, neemt Stijn de Studio Brussel-luisteraars drie weken lang mee op een muzikale uitstap
naar een ander land. “Een zoektocht naar de échte nationale volksliederen van de lokale bevolking, met tips van bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Kortom: National Geographic: de musical”, aldus Stijn Van de Voorde.
In de eerste uitzending op zondag 3 juni staat Australië centraal. Daarna volgen onder andere nog Japan, Frankrijk, Ijsland, Canada, Zweden en Duitsland.
 
Vanaf 3 juni elke zondag tussen 12 en 13 uur met Stijn Van de Voorde op Studio Brussel.
Planet of sound is er de hele zomer, van juni tot en met augustus
 
Foto: VRT
 
Meer info: stubru.be
 

Related posts:

  1. Studio Brussel wordt Studio Brusselle
  2. Vanaf maandag draait Lisa Smolders door op Studio Brussel
  3. Katy B op 5 juni in Club 69 van Studio Brussel
  4. Discobar Galaxie terug op Studio Brussel
  5. De zomer van Studio Brussel