Erik, Sanne en Maartje vertrekkensklaar voor Austin, Texas

Erik, Sanne en Maartje vertrekkensklaar voor Austin, Texas

Woensdag, 21 maart 2012 - 10u26

Geen echte paasvakantie dit jaar voor juf Sanne. Zij neemt, samen met Erik en Maartje, de allerlaatste cd op. Het wordt een Nederlandstalige plaat. De opnames gaan door in Austin, tegenwoordig dé levendigste muziekstad van de USA.

Zij worden er begeleid door de top van de Amerikaanse country-muzikanten. In de eerste plaats de legendarische pianist Earl P. Ball, die meer dan 20 jaar bij Johnny Cash speelde. Gitarist en steelgitarist van dienst is Lloyd Maines, producer van de Amerikaanse mega-country groep de ‘Dixie Chicks’. Verder ook nog Tex-Mex accordeonist Joel Guzman en uiteraard Carrie Rodriguez, één van de meest getalenteerde country violisten van het ogenblik, die samen met Erik de plaat zal producen.
Uit de pop-hoek komen toetsenist Ian McLagan van Rod Stewart’s band ‘The Faces’ en de sixties groep ‘The Small Faces’ én drummer Brannen Temple, die zijn sporen verdiende bij Janet Jackson en Sheena Easton.
 
De Vlaamse muziekzender 'anne' reist met hen mee en volgt hen van ’s morgens tot ’s avonds met het oog op een boeiende reportage. 
 
De cd-release is gepland voor 5 juni. In de tweede helft van september geven Erik en Sanne hun afscheidsconcerten. Zeven in totaal. Voor meer info over tickets en reservaties, zie www.erikensanne.be 
 
Foto: Dieter Bacquaert
 

Related posts:

  1. ‘Componist van de Week’ over Erik Satie
  2. Deze week in Humo: Matthias Schoenaerts en Erik Van Looy
  3. ‘Easier Said Than Done’ van Dean in première bij Anne Komt Naar Je Toe
  4. Vierde film rond Austin Powers is op komst
  5. Conrad Murray is schuldig aan onvrijwillige doodslag op Michael Jackson