Chris Isaak op 14 oktober in de Ancienne Belgique

Chris Isaak op 14 oktober in de Ancienne Belgique

Woensdag, 14 maart 2012 - 22u13

Chris Isaak raakt zijn publiek. Hij maakt indruk met zijn bedwelmende stem, warme songs en rockabilly uiterlijk. 'Blue Hotel', 'Wicked Game', 'Baby Did A Bad, Bad Thing' zijn maar enkele songs uit zijn geweldige repertoire. Op zondag 14 oktober concerteert hij in de Brusselse Ancienne Belgique.

Chris Isaak (°1956, Stockton, Californië) brengt in 1985 zijn eerste album 'Silvertone' uit. Hij presenteert een interessante mix van country, blues, rock en surfpop. Doorbreken doet hij met derde album 'Heart Shaped World' (1989). Single 'Wicked Game' wordt een wereldhit. Mede dankzij David Lynch die deze knappe song op de soundtrack van zijn meesterwerk 'Wild At Heart' opneemt. De clip bij 'Wicked Game', van Herb Ritts, met topmodel Helena Christensen in een hoofdrol, is een klassieker. Chris Isaak verbetert verkoopsrecords. Vele deuren openen. Ook in de filmwereld. Zo speelt Isaak een rol in de kaskraker 'Silence of the Lambs'. David Lynch cast hem voor de langspeelfilm 'Twin Peaks, Fire Walk With Me'. Grootmeester Stanley Kubrick is ook fan. Hij selecteert single 'Baby Did A Bad, Bad Thing' , uit album 'Forever Blue' voor de soundtrack van 'Eyes Wide Shut'. Chris Isaak is trouwens ook een bekend TV-figuur in de Verenigde Staten. Van 2001 tot 2004 schittert hij in de dolkomische 'The Chris Isaak Show' waarin hijzelf, zijn bandleden en een aantal celebrities sketchgewijs het leven van een rockster belichten.
 
Terug naar de muziek. Twee jaar geleden bracht Chris Isaak 'Mr. Lucky' uit. Een prachtig album, bol van meeslepende ballades en warme up-tempo nummers. Isaak toont zich als de meester van de gevoelige snaar in een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel in juni 2010. Op het album 'Beyond The Sun', dat in het najaar verscheen, brengt Chris Isaak hommage aan de grote namen van Sun Records. Het album, opgenomen in de Sun Studios in Memphis, Tennessee, straalt veel warmte uit. Songs, ooit gebracht door onder andere Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison, Carl Perkins en Jerry Lee Lewis, worden nu op briljante wijze door Chris Isaak geïnterpreteerd. Hij toont aan hoe groot zijn vakmanschap is. Chris Isaak zal ook live te bewonderen zijn in ons land. Op zondag 14 oktober komt hij opnieuw naar de Ancienne Belgique. De ticketverkoop start op vrijdag 16 maart om 11.00 uur.
 
TICKETVERKOOP
 
Start ticketverkoop: vrijdag 16 maart om 11.00 uur
 
Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Poximus Go For Music: proximusgoformusic.be
 
Ticketprijzen (excl. servicekosten): 46 euro
 

Related posts:

  1. The Straits op vrijdag 28 oktober in de Ancienne Belgique
  2. Birdy Nam Nam op vrijdag 4 mei in Ancienne Belgique
  3. Erasure op 9 November in Ancienne Belgique
  4. New Order speelt op 17 oktober in de Ancienne Belgique
  5. Michael Franti & Spearhead op vrijdag 21 oktober in Ancienne Belgique