Kato ontvangt gouden plaat voor debuutalbum 'Flamingo'

Kato ontvangt gouden plaat voor debuutalbum 'Flamingo'

Zondag, 11 maart 2012 - 18u34

Zangeres Kato ontving gisterenavond uit de handen van Vlaams minister van media Ingrid Lieten een gouden plaat voor haat debuutalbum Flamingo.

Kato was te gast in de talkshow ‘Vrienden Van de Veire’ op één om haar nieuwe single 'Break Out' te zingen en ze werd verrast toen minister Ingrid Lieten haar een gouden plaat kwam overhandigen voor de verkoop van meer dan 10.000 exemplaren van haar debuutalbum Flamingo.  

De redactie van ‘Vrienden Van de Veire’ koos voor de overhandiging voor minister Lieten omdat die eerder al de Zomerhit 2011 van Radio 2 en twee anne awards aan Kato overhandigde. Ook van presentator Peter Van de Veire kreeg Kato felicitaties met het behalen van haar gouden plaat. Kato’s debuutalbum Flamingo werd eind oktober 2011 succesvol gelanceerd. Enkele weken geleden bracht Kato haar nieuwe single Break Out uit die je intussen op alle Vlaamse radio’s hoort.

In het najaar van 2011 voerde Kato nog enkele weken lang de Vlaamse airplay hitlijst aan met de titeltrack van haar album Flamingo. Vorige zomer scoorde Kato met haar eerste single 'Dancing On My Own' al goud! Op 12 augustus werd haar tweede single 'The Joker' door de luisteraars van Radio 2 en de kijkers van één gekozen als dé zomerhit van 2011!

In mei brengt Kato haar vijfde single Suits You Well uit. De intrinsieke artistieke en muzikale kwaliteiten van Kato noopten tot een grondige aanpak en het nemen van voldoende tijd om haar debuut album tot stand te brengen. Kato schreef het merendeel van de nummers zelf samen met enkele gedegen songschrijvers in Vlaanderen (Frederik Sioen, Jeroen Swinnen, Ashley Hicklin) maar ook in Amerika waar ze een week vertoefde (Kit Hain). Ook de muzikanten die op het album Flamingo meespelen zijn niet van de minsten.  We noteren o.m. Thomas Vanelslander (Gorki, K’s Choice, A Brand,…), Jo Mahieu (Arno, Lunascape, Cinérex,…) en Jeroen Swinnen (Soulsister, Novastar, Daan,…). Flamingo is dan ook een heel muzikaal album en de songs lenen zich uitstekend tot vertolking met een live band op het podium. Het lijdt geen twijfel dat we Kato en haar band de komende maanden en in de zomer op tal van podia gaan weerzien, in binnen- en wie weet ook in buitenland.

Kato heeft op minder dan een jaar tijd al een stevig palmares bijeen gewerkt :
- gouden plaat voor haar debuutalbum Flamingo
- gouden plaat voor de single Dancing on my own
- derde single Flamingo stond in het najaar wekenlang op nr 1 in de lijst van meest gedraaide singles op de radio.  Haar vierde single Break Out staat nu top10 in diezelfde lijst. In mei komt haar vijfde single 'Suits You Well' uit.
- Kato won de zomerhit 2011 van Radio2 met The Joker
- Kato won in januari 2 anne awards en werd tweede in de ‘hotties poll’ van Joepie in de categorie ‘populairste zangeres’
- In december was Kato genomineerd voor een MIA en won ze een Story award
- Kato is genomineerd voor 3 JIMMIES, de awards van jongerenzender JIM die op 18 maart worden uitgereikt
- Kato speelde met Arid in ‘de laatste show’ en met Triggerfinger in ‘de laatste week’ op één
- Kato speelde al verschillende malen live bij Ketnet, de zevende dag, Q-Music, MNM, JIM, Radio2 en zelfs in het glazen huis van studio Brussel
- Kato is het gezicht van de bloed donoren campagne 2012 van het Rode Kruis
-  …

Meer info: www.katomusic.be

Foto: SonyMusic

Related posts:

  1. Kato maakt tracklist ‘Flamingo’ bekend
  2. Langverwachte nieuwe single ‘Flamingo’ van Kato vanaf vandaag te koop
  3. Kato op vijf in Ultratop met ‘Flamingo’ na slechts 2 dagen verkoop
  4. ‘Flamingo’ van Kato is de meest gedraaide plaat in Vlaanderen op dit moment
  5. Kato zingt vanavond met Arid in ‘De Laatste Show’