Ornelis en Rogiers: Het Experiment

Ornelis en Rogiers: Het Experiment

Dinsdag, 28 februari 2012 - 08u56

Tussen 12 en 23 maart ondergaan ochtend-dj’s Sven Ornelis, Kürt Rogiers en sidechick Wine Lauwers een radio-experiment. Twaalf dagen, zonder informatie van buitenaf, televisie, kranten, gsm of internet zullen ze vijf uur radio maken en 24/24 met elkaar samen leven. Het enige contact met de buitenwereld verloopt via Wim Oosterlinck en Anke Buckinx.

De dj’s in Het Experiment weten op hun beurt nooit of de informatie die ze krijgen waar of niet waar is. Elke dag zullen ze het ochtendblok (6.00 – 9.00) en het avondblok (16.00 – 18.00) voor hun rekening nemen. Wim en Anke modereren de uitzending en spelen zowel echte als valse nieuwsfeiten door. Zij roepen de Q-luisteraars op om verzonnen nieuwsfeiten nu al door te sturen.
 
Doe mee en maak ze gek
 
De hele tijd hebben de luisteraars de touwtjes in handen: zij bepalen volledig de gedachtenwereld van Sven, Kürt en Wine en proberen hen gek te maken. De hamvraag is wat er gebeurt als dit de enige informatiebron is voor hun uitzendingen en wat daarnaast de invloed is op hun mentale toestand.
 
Vanaf vandaag kunnen luisteraars hun ideeën mailen naar hetexperiment@q-music.be.
 
Wie heeft de hoogste flipfactor
 
Tweemaal per dag leggen Sven, Kürt en Wine een Fliptest af. Hiermee wordt getest hoe ‘geflipt’ ze ondertussen zijn. Psycholoog Stefaan Lievens zal toelichting geven bij deze tests en de uitslagen zijn te volgen via Q-music.be. Na twaalf dagen weten we aan de hand van de totaalscores op wie van de drie Het Experiment de grootste invloed heeft gehad en wie dus de hoogste flipfactor heeft.
 
Het Experiment is uiteraard op radio maar ook live in beeld te volgen via digitale tv van Telenet op kanaal 39, de Q-app en op Q-music.be.
 
Foto: Q-Music
 
Het Experiment, van 12 maart tot en met 23 maart op Q-music. 

Related posts:

  1. Ornelis en Rogiers gaan op zoek naar een sidechick
  2. Wine Lauwers is de nieuwe sidechick van Ornelis & Rogiers
  3. Ornelis & Rogiers delen vandaag Foute Cd’s uit
  4. Ornelis & Rogiers hebben de langste!
  5. Das Pop Vrijdag, elke week bij Ornelis & Rogiers