Louis Tobback sluit Tomas, Siska en Sam op in Glazen Huis

Louis Tobback sluit Tomas, Siska en Sam op in Glazen Huis

Zondag, 18 december 2011 - 11u28

Gisteren om 19 uur sloot Louis Tobback Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn op in het Glazen Huis op het Martelarenplein in Leuven. Daarmee gaf de burgemeester van Leuven het officiële startschot van Music for life 2011.

Voor een vol Martelarenplein in Leuven speelde Elbow op het dak van het Glazen Huis een verrassingsconcert. Daarmee was het eerste dakconcert van Music for life 2011 een feit. Nieuw dit jaar is dat er elke dag meerdere dakconcerten zullen plaatsvinden. Zo spelen Netsky en Lady Linn vanavond omstreeks 22.15 uur nog op het dak van het Glazen Huis.

De eer om Tomas, Siska en Sam op te sluiten in het Glazen Huis was weggelegd voor Louis Tobback. Iets na zeven uur sloot de burgemeester de drie Studio Brussel- presentatoren op voor een radiomarathon van zeven dagen. De eerste plaat van Music for life 2011 was One more time van Daft Punk.

De glazen verhuis

Ook om zeven uur heeft Otto-Jan Ham vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt het startschot gegeven voor De glazen verhuis. Om de Glazen Huisbewoners te verhuizen van Leuven naar Gent moet een glazen verhuiswagen op het Martelarenplein geraken voor maandagavond om 18 uur. Omdat de sleutel van de glazen verhuiswagen in Leuven ligt, moet de wagen verder getrokken worden op pure spier- en wilskracht. Het schepencollege van Hasselt nam de eerste kilometers voor zijn rekening.

Santa Run for life

Om 19.15 uur, een kwartier nadat Tomas, Siska en Sam hun intrek in het Glazen Huis in Leuven hebben genomen, kwamen aan de Waagnatie in Antwerpen vijfduizend kerstmannen en –vrouwen samen voor de start van de GVA Santa Run for life. Per inschrijving schonk de GVA Santa Run één euro aan Music for life. DVV Verzekeringen deed daar nog eens twee euro per inschrijving bovenop. Dat bracht het totaal op 15 000 euro. Loopster Kim Gevaert is meter van de actie en kwam in het Glazen Huis op bezoek om de cheque te overhandigen.

De grote buikloop

Morgen om 14.30 uur in de Sportoase in Leuven zal Lisa Smolders voor het eerst over de buiken lopen van de mannen en vrouwen die zich voor haar werpen. Voor elke buik geeft ING vijftien euro aan Music for life.

Over Music for life 2011

Traditioneel staat Music for life in het teken van een stille ramp. Dit jaar wordt diarree het thema van de eindejaarsactie. Het is een wereldwijd probleem. Diarree is, samen met longontstekingen, de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. Diarree doodt jaarlijks anderhalf miljoen kinderen. Concreet werkt Music for life rond de situatie in Nepal.

Music for life 2011: van 17 tot en met 23 december 2011 in Leuven, Gent en Antwerpen en op Studio Brussel

Related posts:

  1. Tomas, Siska en Sam in Glazen Huis
  2. De pot op met De Madammen voor Music For Life
  3. Music For Life editie 2011
  4. Spelen met Sofie for life brengt meer dan 26 000 euro op voor Music for life
  5. Deze week in Humo: ‘De glazen show’: Steven Van Herreweghe en Sofie Lemaire