Minister-president Kris Peeters opent stemming van eindejaarstop 1000 klassiekers op Radio 2

Minister-president Kris Peeters opent stemming van eindejaarstop 1000 klassiekers op Radio 2

Donderdag, 24 november 2011 - 20u17

Op vrijdag 25 november opent de Vlaamse minister-president Kris Peeters tijdens 1000 klassiekers startshow de stemming voor 1000 klassiekers op Radio 2. Om klokslag 13.30 uur geeft hij in de speciale ‘stem-bus’ op de VRT hiervoor het startschot en verklapt zelf van welke klassieker hij het meest houdt. Luisteraars kunnen tijdens de Startshow hun favoriete klassieker doorbellen naar een aantal bekende Vlamingen.

Of hun stem uitbrengen in de ‘stem-bus’ die vanaf morgen doorheen Vlaanderen rijdt. Presentatoren Christel Van Dyck, Benjamien Schollaert en Dieter Vandepitte verklappen morgen ook welke hits de typetjes van Chris Van den Durpel het meest kunnen bekoren.

1000 Klassiekers brengt de beste 1000 liedjes van de voorbije 60 jaar. Een klassieker is bij Radio 2 minstens vijf jaar oud. Vorig jaar brak de vierde editie van 1000 klassiekers een record met meer dan drie miljoen luisteraars. Toen eindigde Bohemian Rhapsody van Queen op nummer 1.

Startshow 1000 klassiekers van 13 tot 20 uur op Radio 2

Welk liedje stemmen de luisteraars dit keer naar de top? Dat wordt duidelijk vanaf 26 december wanneer Radio 2 1000 klassiekers uitzendt. Stemmen kan vanaf 25 november via radio2.be, via de speciale ‘stem-bus’ die doorheen Vlaanderen trekt of door te bellen naar het telefoonpanel van bekende Vlamingen die op vrijdag 25 november de telefoon van Radio 2 bemannen.

De favoriete klassieker van Kris Peeters en andere bekende persoonlijkheden

De favoriete klassieker van Kris Peeters horen de luisteraars morgen al, net als die van onder andere Willy Sommers, Günther Neefs, Guy Swinnen, Bart Van Den Bossche en Barbara en Mark Dex. Deze artiesten verklappen morgen tijdens De startshow van 1000 klassiekers hun eigen topplaat, maar ze noteren ook de keuze van de luisteraars die bellen tijdens de uitzending.

Presentatoren Christel Van Dyck, Benjamien Schollaert en Dieter Vandepitte peilen tot slot ook naar de favoriete klassiekers van de legendarische typetjes van Chris Van den Durpel. Voor Jimmy B. is dat Zeil je voor het eerst van Bart Kaëll, Kamiel Spiessens is gek van Concerto voor jou, Natasha van Johan Stollz en bokser Firmin Crets gaat uit zijn bol op Eye of the tiger van Survivor.

Stemmen in de stem-bus van Radio 2

Luisteraars die de ‘stem-bus’ van Radio 2 kruisen, kunnen ook zo hun stem uitbrengen. Presentator David Van Ooteghem rijdt morgen mee met de stem-bus nadat minister president Kris Peeters er zijn stem uitbrengt. Van de VRT gaat het daarna nog naar Mechelen, Sint-Niklaas en Antwerpen.

Meer info: www.radio2.be

Related posts:

  1. De Explosieve 1000 op Radio 2
  2. Vijf dagen lang knallende hits bij Radio 2
  3. Peter Goossens: Meesterlijke Klassiekers – het boek
  4. MNM viert 1000 dagen
  5. Vanavond op Radio 2: Bart Peeters vertelt exclusief over adempauze in ‘Het Muziekcafé’