De ongeziene hype rond One Direction bereikt nu ook Vlaanderen

De ongeziene hype rond One Direction bereikt nu ook Vlaanderen

Dinsdag, 22 november 2011 - 21u14

In 2010 schreven Harry, Liam, Louis, Zayn en Niall zich apart in voor The X Factor in Groot-Brittannië. Simon Cowell en Pussycat Doll Nicole Scherzinger hadden gelijk ieders geweldige talent in het snuitje en lanceerden een idee dat de popgeschiedenis zou ingaan..

De vijf hotties werden samengezet in één groep met de ronkende naam “ONE DIRECTION”! Hun eerste boysband performance, een akoestische versie van Natalie Imbruglia’s “Torn”, bevestigde dat de vijf elkaar samen naar een hoger niveau tillen, met een derde plaats in de X Factor finale en een vet platencontract er bovenop als resultaat! Zoals the man himself Simon Cowell het zegt: “the most exciting pop band around”!

De debuutsingle “What Makes You Beautiful” stormde in september de Britse hitlijsten binnen en bereikte er prompt de n°1 plaats! Meer dan 150.000 stuks verkocht op één week tijd, een prestatie dat de 1D single meteen de snelst verkopende single van 2011 maakte in de UK! Ook in België loopt het storm, de fysieke single (mét poster) was na één dag verkoop gelijk uitverkocht en is ondertussen opnieuw verkrijgbaar bij de betere platenboer. In België schoot de single de Ultratop binnen in zijn eerste week gelijk naar #9!

Het moet gezegd, One Direction is dé poprevelatie van het jaar! De vraag naar muziek en de 5 jongens was zo groot en aloverdonderend dat de release van hun debuutplaat in België met 3 maanden vervroegd werd. Sinds maandag 21 november is het full album “UP ALL NIGHT” verkrijgbaar. Free Record Shop scoorde zichzelf alvast een primeur: wie in één van hun winkels het album aanschaft, maakt kans op een duo ticket naar één van de concerten in Engeland in januari 2012 met een zeer fel begeerde meet & greet met de 1D band!! Alle info vind je hier.Hou zeker ook je favoriete radio (MNM en Q-Music) en TV (JIM) in het oog de komende weken, want ook zij hebben felbegeerde concert tickets bemachtigd die zij onder hun luisteraars/kijkers zullen weggeven!

Het moet gezegd, de hotste aller boys bands weet de hype waar te maken met een geweldig aanstekelijke songs geschreven en geproduceerd door de teams van P!nk, Nicole Scherzinger, Britney Spears, Kelly Clarkson, …. Terugkerende muzikale hooks die doen denken aan “Summer Nights” uit Grease, refreinen gewaagd aan “Raise Your Glass” van P!nk, in minder dan 11 seconden uitverkochte concerten voor hun eerste tour doorheen de UK & Ierland in januari, een eigen documentaire in de maak, eigen boeken (allemaal bestsellers), top posities in trending topics van Twitter, nu al 20.000 Belgische fans op hun facebook pagina, geen foute danspasjes, maar wel eigentijdse kledij, geen kuisheidsringen of ideale schoonzonen, maar gewone jongens die barsten van het talent… Het is duidelijk, deze vijf unieke persoonlijkheden samen hebben Groot-Brittannië al aan hun voeten liggen en de rest van de wereld ligt op zeer korte afstand. VENI, VIDI, VICI!

De band:
- Louis Tomlinson (www.twitter.com/Louis_Tomlinson) is de grappenmaker van de groep. Zijn opgerolde broekspijpen en kenmerkende espadrilles zorgen er voor dat hij meteen ook een eigen stijl heeft.
- Harry Styles (www.twitter.com/Harry_Styles) heeft ten slotte één van de meest besproken kapsels ooit. Zijn coupe won hem de award “Best Celebrity Hair Of The Year 2010”. Zijn lichtjes hese stem en cheeky persoonlijkheid (tijdens de finale van The X Factor fluisterde hij de winnaar in het oor “Denk eens hoe veel grieten je nu zal krijgen!”) maken hem tot de Robbie Williams van de groep.
- Niall Horan (www.twitter.com/NiallOfficial) komt uit Ierland en is erg muzikaal. Niet alleen schreef hij samen met de andere jongens mee aan nummers voor het album, met zijn gitaar begeleidt hij de groep ook bij akoestische nummers.
- Zayn Malik (www.twitter.com/zaynmalik) heeft Pakistaanse roots en zijn looks en stem maken hem tot een van de favorieten. Op zijn borst staat in Arabisch de naam van zijn grootvader getatoeëerd. Deze stierf vlak voor de halve finale van The X Factor.
- Liam Payne (www.twitter.com/Real_Liam_Payne) deed in 2008 al eens mee aan The X Factor, toen strandde hij vlak voor de liveshows. Bij zijn tweede auditie bewees hij echter gegroeid te zijn als zanger en artiest. De stem van Liam is dan ook een integraal deel van de One Direction sound.

Related posts:

  1. Amerikaanse soap rond Cheryl Cole gaat verder
  2. De klas van ‘The X Factor’ 2010
  3. The X Factor eXtra: aflevering 4
  4. Video première: One Direction – Gotta Be You
  5. Video première: One Direction – What Makes You Beautiful