Loreena McKennitt komt op 7 april naar het Koninklijk Circus in Brussel

Loreena McKennitt komt op 7 april naar het Koninklijk Circus in Brussel

Maandag, 24 oktober 2011 - 17u29

Ondanks haar Canadese roots, is harpiste, pianiste en zangeres Loreena McKennitt de meest geloofwaardige en getalenteerde vertegenwoordigster van de Keltische muziek. Exact vijf jaar na haar laatste (uitverkochte) concerten in Brussel en Antwerpen, komt ze nu terug naar België in het kader van haar ‘Celtic Footprints’ tour.

Haar buitengewone composities en interpretaties van de Keltische muziek bezorgen Loreena McKennitt wereldfaam. Al in 1974 is ze te zien op verschillende festivals in Canada. In 1985 richt ze haar eigen platenfirma Quinlan Road op en lanceert ze zo haar internationale carrière.

In hetzelfde jaar komt haar eerste album « Elemental » uit. Haar stem en harp vormen een magische combinatie met de Keltische melodieën. Zowel het grote publiek als de critici zwichten voor haar unieke geluid. In 1991 verschijnt « The Visit », haar vierde en meest succesvolle album tot op heden met twee miljoen verkochte exemplaren. Met zesde album « The Book of Secrets » tourt ze in 1997 de wereld rond. Daarna treedt Loreena op de achtergrond en  concentreert ze zich op liefdadigheidswerk. Een jaar geleden verscheen album nummer zeven « The Wind That Shakes the Barley ». Ze keert terug naar de oorsprong van haar werk met een ontroerende verzameling herwerkte traditionele Keltische nummers. Volgend jaar komt de zangeres terug naar onze kontreien. Op 7 april brengt Loreena McKennitt haar prachtige melodieën in de magische sfeer van het Koninklijk Circus.

De voorverkoop start vanaf vrijdag 28 oktober om 11u via www.proximusgoformusic.be

Related posts:

  1. Feist op 19 oktober in het Koninklijk Circus in Brussel
  2. Puggy op 14 november in het Koninklijk Circus van Brussel
  3. Ryan Adams op 5 november live in het Koninklijk Circus in Brussel
  4. The Kills op zaterdag 26 november in Koninklijk Circus van Brussel
  5. Extra Agnes Obel concert in Koninklijk Circus in Brussel