Housewife van Daan is beste dancetrack aller tijden

Housewife van Daan is beste dancetrack aller tijden

Zondag, 16 oktober 2011 - 00u01

De luisteraars van Studio Brussel hebben Housewife van Daan verkozen tot beste dancetrack aller tijden. Het nummer eindigde zaterdag op 1 in The Greatest Switch, de lijst met de honderd beste dancetracks die ooit gemaakt werden. Daan is de eerste Belg die op 1 staat in The Greatest Switch.

Op zaterdag 15 oktober zetten Stijn Maris en Ben Van Alboom de beste dancetracks op een rij in The Greatest Switch op Studio Brussel. Vorig jaar eindigde Housewife van Daan op de derde plaats, maar dit jaar stoot het nummer door tot de absolute top van de lijst. Daan is de allereerste Belg die de nummer 1-positie weet te veroveren. The Man with the Red Face van Laurent Garnier en Born Slippy van Underworld gingen één plaats achteruit en eindigden verdienstelijk op de tweede en derde plaats.

Insomnia van Faithless klimt naar de vierde plaats ten koste van La Rock 01 van Vitalic. One van Swedish House Mafia blijft stabiel op vijf. Bloody Beetroots is nieuw in de top 10 met Warp 1,9.

De volledige top 10 van The Greatest Switch ziet er zo uit:
01. Daan – Housewife
02. Laurent Garnier – The Man with the Red Face
03. Underworld – Born Slippy (nuxx)
04. Faithless – Insomnia (monster mix)
05. Swedish House Mafia – One
06. Vitalic – La Rock 01
07. Fischerspooner – Emerge
08. Moby – Go
09. Daft Punk – Around the World
10. Bloody Beetroots – Wrap 1,9

Feiten en cijfers
The Prodigy en Daft Punk zijn met vijf noteringen de twee vaakst voorkomende groepen in The Greatest Switch. Faithless volgt op de voet met vier noteringen en Laurent Garnier staat met drie nummers in de lijst.

Er staat verrassend genoeg geen enkel dubstepnummer in de lijst. The Greatest Switch blijft dus een lijst vol echte danceclassics, die niet noodzakelijk de hype van het moment volgt.

Zeventien van de honderd nummers in de lijst zijn Belgisch. Behalve Daan met Housewife zijn dat Push met Universal Nation, T99 met Anasthasia, The Subs met Kiss My Trance en The Face Of The Planet, Goose met Synrise en Bring It On, Shameboy met Rechoque, Thunderball met Bonzai Channel One, Cj Bolland met The Prophet, Jones & Stephenson met The First Rebirth, Front 242 met Headhunter en No Shuffle, Emmanuel Top met Acid Phase, Samantha Fu met Theme From Discotheque, Technotronic met Pump Up The Jam en Amnesia met Ibiza.

In totaal schopten veertien Belgische acts het dus tot in de lijst. The Subs, Goose en Front 242 staan telkens met twee nummers in The Greatest Switch.

Welgeteld één drum-‘n-bassnummer veroverde een plek in The Greatest Switch: Blood Sugar van Pendulum.

Related posts:

  1. Studio Brussel presenteert ‘The Greatest Switch … Ever’
  2. Waterloo Van Abba verkozen tot beste Eurovisiesongfestivalnummer aller tijden
  3. ‘Poker Face’ van Lady Gaga is de beste hit uit de nillies
  4. Daan, de broer van Anke Buckinx is overleden
  5. Nevermind beste album – Nirvana terug op 1 in de Album 100