Il Divo en Orchestra op donderdag 29 maart live in het Sportpaleis

Il Divo en Orchestra op donderdag 29 maart live in het Sportpaleis

Vrijdag, 7 oktober 2011 - 13u13

Meer dan 26 miljoen albums heeft Il Divo wereldwijd verkocht. Goed voor 150 gouden en platina platen. Ook goed voor meer dan 2 miljoen verkochte concerttickets.

Al die mooie verkoopscijfers gaan er enkel beter op worden als in november hun nieuwe album “Wicked Game” verschijnt.  De mannen rusten niet op hun lauweren en willen vooral weer beter doen. Opnieuw nemen de vier zangers en hun orkest pop- en andere klassiekers onder handen. Onder andere ‘Wicked Game’, ‘Come What May’ en ‘Don’t Cry For Me Argentina’ sieren op het nieuwe album. Klassieke en populaire muziek samenbrengen is niet nieuw. Er een sublieme kruisbestuiving van maken is echter een kunst. Il Divo, zijnde vier mooie jonge mannen, klassiek geschoold en met een verleden in de musical- en operawereld, slaagt daar wonderwel in. Het is Simon Cowell, A&R wonder, impressario en welbekend ook dankzij onder andere Idols & X-Factor, die het concept bedenkt en wereldwijd audities organiseert. De Amerikaan David Miller (tenor), de Fransman Sebastien Izambard (vox populi), Zwitser Urs Buhler (tenor) en de Spaanse bariton Carlos Marin krijgen het vlot voor mekaar een vleugje opera mainstream te maken en creëren als het ware een nieuw populair genre. Hun eerste vier albums “Il Divo”, “Ancora”, “Siempre” en “The Promise”  prijken in de hoogste regionen van de hitlijsten en dit overal ter wereld.  

In 2006 trad Il Divo voor het eerst op in een Belgische concertzaal. Ze verkochten toen vlot Vorst Nationaal uit. In 2007 en 2009 deden ze het groter en stonden ze voor een uitverkocht Sportpaleis. En dat zal niet anders zijn als ze met hun nieuwe wereldtournee opnieuw halt houden in het Antwerpse Sportpaleis op donderdag 29 maart 2012. De ticketverkoop start komende vrijdag, 14 oktober, om 9u, bestellen kan via www.proximusgoformusic.be

Related posts:

  1. Rammstein op donderdag 8 maart 2012 in Sportpaleis Antwerpen
  2. Urbanus Zelf: vierde show in Antwerps Sportpaleis op donderdag 22 december
  3. George Michael op 7 oktober in het Sportpaleis
  4. Sportpaleis gebeiteld bij wereldtop
  5. Sportpaleis krijgt nieuw balkon; eerste fase gestart van grondige binnenrenovatie