Ryan Adams op 5 november live in het Koninklijk Circus in Brussel

Ryan Adams op 5 november live in het Koninklijk Circus in Brussel

Maandag, 12 september 2011 - 16u21

De voorbije jaren heeft één man de Amerikaanse rock met veel karakter en grote toewijding gekleurd. Zijn naam: Ryan Adams, geboren en getogen in Jacksonville (North Carolina).

Als jongeman laat hij de school snel voor wat het is om zich volledig te kunnen concentreren op de grote passie in zijn leven: muziek, meer bepaald country rock. Zijn grote voorbeeld is Graham Parsons. Toeval of niet, beiden geboren op 5 november. Tien jaar lang speelt Ryan in allerhande groepen. Met Whiskeytown weet hij de aandacht van de critici te winnen. Ryan’s solodebuut verschijnt in 2000. Emmylou Harris en Gillian Welch hebben beiden een opgemerkte gastrol. Tussen 2001 en 2004 volgen nog albums waaronder het briljante ‘Gold’.

Ryan Adams krijgt meerdere Grammy Award nominaties voor zijn werk en mag zich meten met de groten der aarde zoals Springsteen en Tom Waits. In 2005 laat hij 2 albums, beiden van topniveau, op de wereld los. Op ‘Cold Roses’ en ‘Jacksonville City Nights’ wordt hij voor het eerst begeleid door zijn nieuwe groep The Cardinals. Ze toeren en werken intensief samen tot januari 2009. The Cardinals worden opgedoekt, Ryan Adams neemt een rustpauze.  En die is nu helemaal voorbij.  Zijn nieuwe solo-album ‘Ashes & Fire’ komt in oktober uit. Single ‘Lucky Now’ http://soundcloud.com/ryanadams/lucky-now smaakt nu al naar meer.  Het album werd geproduceerd door Glyn Johns, een oude rot in het vak die onder andere ook met The Beatles, Bob Dylan, The Clash, The Who en de Rolling Stones samenwerkte. Opgemerkte gaste op het album is Norah Jones.  

Ryan Adams gaat trouwens ook opnieuw de baan op. Op zaterdag 5 november komt hij naar het Koninklijk Circus in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf donderdag 15 september om 11u via www.proximusgoformusic.be

Related posts:

  1. Puggy op 14 november in het Koninklijk Circus van Brussel
  2. The Kills op zaterdag 26 november in Koninklijk Circus van Brussel
  3. Feist op 19 oktober in het Koninklijk Circus in Brussel
  4. Agnes Obel geeft op 22 november een concert in het Koninklijk Circus
  5. Brit Floyd op 30 oktober in het Koninklijk Circus in Brussel