White Lies op vrijdag 25 november in Lotto Arena Antwerpen

White Lies op vrijdag 25 november in Lotto Arena Antwerpen

Vrijdag, 1 juli 2011 - 11u38

Harry McVeigh, Charles Cave en Jack Brown groeien samen op in de Londense wijk Ealing tijdens de hoogjaren van de new wave en de britpop.

De drie jongens proberen hun eigen muzikale droom na te jagen en starten als ‘Fear of Flying’. Samen met de naamsverandering naar ‘White Lies’ wordt de muziek donkerder, melancholischer en krachtiger. Alle nummers op hun debuut “To Lose My Life” (2008) hebben verval en aftakeling als thema. De plaat slaat in als een bom op de internationale hitlijsten en wordt uit vele hoeken gelauwerd. Toch is White Lies soms voer voor discussie. Enerzijds verguisd door het merendeel van de critici die het Britse trio verwijten dat het te hard Editors en Interpol achterna loopt. Anderzijds geliefd door een groeiende aanhang die een nieuwe grote groep hoort. Goed zo. Dat zet de dingen op scherp. En trouwens: de massa heeft altijd gelijk. Het tweede album “Ritual” (2011) stond twee weken na de release al in de top 5 in België, Denemarken, Ierland, Groot-Brittannië en Nederland. “Ritual” is nog donkerder en valt op door meer synthesizers en door baslijnen die naar New Order neigen. White Lies stond al twee keer voor een uitverkochte AB en is dus helemaal klaar voor de Main Stage van Rock Werchter vanavond.

Na een drukke festivalzomer zullen ze scherp staan voor een nieuwe Belgische passage op vrijdag 25 november in de Antwerpse Lotto Arena. Tickets voor dit concert zijn beschikbaar vanaf dinsdag 5 juli om 9u via www.proximusgoformusic.be

Related posts:

  1. Arsenal doet op 18 november de Lotto Arena aan
  2. Volbeat op 14 november 2011 in de Antwerpse Lotto Arena
  3. Chris Rea geeft op 13 maart 2012 een concert in de Lotto Arena van Antwerpen
  4. Aeroflorale II geland op Keyserlei Antwerpen voor Zomer van Antwerpen
  5. Salvatore Adamo op 3 december in Antwerpen en op 17 december in Gent