De zomer van Studio Brussel

De zomer van Studio Brussel

Donderdag, 23 juni 2011 - 15u40

Op maandag 4 juli begint de zomer op Studio Brussel. En daar hoort een aangepaste programmering bij. Onder het motto Tune Your Summer bepalen luisteraars zelf hoe ze hun zomer beleven.

Tune Your Summer, dat is naast de zomerslogan ook hét zomerprogramma van 2011 en de naam van een smartphone app. En de zomer van Studio Brussel, dat staat traditioneel gelijk aan festivals met veel livemuziek in All Areas. Dit weekend krijgen Studio Brussel-luisteraars alvast een voorsmaakje van de festivalzomer. Op zondag 26 juni gaat All Areas voor de eerste keer deze zomer live, en dat vanop Graspop Metal Meeting in Dessel. Morgen, op vrijdag 23 juni, zetten Sofie Lemaire en Sam De Bruyn, alvast de zomer in met een barbecue. Daarvoor hebben ze 125 van hun dierbaarste vrienden van de radio uitgenodigd.

Tune Your Summer
Naar aanleiding van de zomerslogan Tune Your Summer lanceert Studio Brussel deze zomer een gelijknamige digitale applicatie. Daarmee kunnen luisteraars letterlijk hun zomer tunen door hun favoriete muziek te versnellen en te vertragen. De zomer zal plots helemaal anders in de oren klinken. De smartphone app heeft ook een voice recorder waarmee de luisteraars met hun eigen stem kunnen experimenteren. Je summer tunen kan ook op alle grote zomerfestivals. Traditioneel strijkt Studio Brussel daar neer voor All Areas.
Download de Tune Your Summer-applicatie op www.stubru.be

All Areas
Studio Brussel trekt dit jaar naar veertien muziekfestivals en brengt maar liefst 23 dagen live verslag uit. Luisteraars hoeven dus niets te missen van de zomerfestivals. Voor All Areas kunnen ze trouwens ook terecht op stubru.be.
Hieronder een overzicht van de festivals die in All Areas aan bod komen:
- Graspop Metal Meeting (24-26 juni), All Areas op zondag 26 juni
- Rock Werchter (30 juni-3 Juli), All Areas op alle festivaldagen
- Les Ardentes (7-10 juli), All Areas op vrijdag 8 juli
- Boomtown (19-23 Juli), All Areas op woensdag 20 juli
- 10 days off (15-25 juli), All Areas op maandag 25 juli
- Feest in het Park (11-14 augustus), All Areas op zaterdag 13 augustus
- Laundry Day (3 september), All Areas op zaterdag 3 september
- Leffingeleuren (16-18 september), All Areas op zondag 18 september

Verder strijkt Studio Brussel deze zomer neer op Woosha! in Oostende op 16 juli. ’s Avonds is er in het Kursaal van Oostende een Maxximum-party. Ook het O’Neill Surf, Snow & Wake Fest in Blankenberge op 31 juli is Studio Brussel aanwezig. All Areas is er ook digitaal via stubru.be

Tomorrowland Radio powered by Studio Brussel – 90.1 FM
Deze zomer staat Studio Brussel niet alleen met All Areas op Tomorrowland. De zender geeft op het festival ook de kans aan nieuw jong radiotalent om zich te bewijzen en volledig uit te leven. Een groepje jonge radiobeesten zullen vijf dagen lang radio maken vanop Dreamville, de camping van Tomorrowland. Die radio heet Tomorrowland Radio powered by Studio Brussel.

Van in de vroege uurtjes zullen zij aangepaste radio maken voor de campingbewoners van Dreamville. Op en rond de camping (in een straal van 6 km) kunnen festivalgangers en omwonenden afstemmen op 90.1 FM voor Tomorrowland Radio powered by Studio Brussel. Op de festivalradio zal er ruimte zijn voor dj-sets, interactie met de campingbewoners en festivalgangers en veel meer.

Studio Brussel Tattoo Shop
Muziekliefhebbers kunnen deze zomer op de grote festivals terecht in de Studio Brussel Tattoo Shop. Daar kunnen ze een tatoeage laten zetten van hun favoriete radiozender en kunnen ze de handtekening van hun rockidool laten vereeuwigen op hun gespierde torso. Foto’s van de mooie getatoeëerde lichamen worden de hele zomer lang tentoongesteld via de Studio Brussel-Facebookpagina.

Uitzendschema Studio Brussel
Tune Your Summer is naast het zomermotto van Studio Brussel ook de naam van hét zomerprogramma van Studio Brussel. Tune Your Summer is er elke weekdag tijdens de zomermaanden van 9 tot 16 uur en van 19 tot 23 uur. Op zondag is Tune Your Summer er van 12 tot 20 uur. De rubriek Graadje Plaatje is ook dit jaar weer een vaste waarde. De luisteraar die kan raden hoe warm het om 12 uur ’s middags op het dak van Studio Brussel is, krijgt het aantal graden in minuten muziek cadeau. De winnaar mag uiteraard zelf de muziek kiezen. Ook wielerliefhebbers komen tijdens de Ronde van Frankrijk aan hun trekken bij Studio Brussel. Iets voor half elf is er elke morgen tijdens weekdagen een update van het Tournieuws met Lieven Van Gils, en dat elke Tourdag van 2 tot en met 24 juli. Iets na half elf is er een Tourquiz.

En zoals elk jaar is er tijdens Zet ‘m Op de rubriek Studio Brussel Kust Ze. Daarin trekt Lorenzo Van Loon van De Panne naar Het Zwin op zoek naar wat de mensen aan de kust bezighoudt. Studio Brussel geeft ook elke avond tijdens de week speelruimte aan een pak Belgische dj’s in Playground. De volgende dj’s zorgen alvast voor de ideale zomermix op zwoele zomeravonden: Bobby Ewing, King Dj, Jules-X, The Whatevers, Villa, Raoul Lambert, Laston & Geo, Mr. Critical, The Mixfitz en Red D.

In het weekend is Otto-Jan Ham terug. Hij organiseert deze zomer een grote opkuisactie in Hammertime, op zaterdagen tussen 18 en 20 uur. Alles wat niet vaststaat in de studio van Studio Brussel geeft hij weg aan luisteraars. Een programma vol prijzen dus, de een al wat waardevoller dan de ander.

Meer info: www.stubru.be

Related posts:

  1. Tom Boonen presenteert eenmalig een eigen programma op Studio Brussel
  2. Discobar Galaxie terug op Studio Brussel
  3. Nieuw avondschema vanaf maandag 30 mei bij Stubru
  4. Studio Brussel gelast uitzending Zet ‘m op Tom Boonen af
  5. Katy B op 5 juni in Club 69 van Studio Brussel