The Baseballs op 3 oktober in Trix Antwerpen

The Baseballs op 3 oktober in Trix Antwerpen

Vrijdag, 17 juni 2011 - 18u42

De jaren 50 en 60 zorgen anno 2011 voor pakken inspiratie in onder andere mode, design en film. En daar spelen The Baseballs handig op in.

Aanvankelijk blikt het Duitse trio covers in van bekende nummers uit de jaren 50 en 60. Het brengt hen tot een geweldig plan. Sam, Basti en Digger beslissen moderne pop en rock songs een fifties rock ‘n roll versie te geven. “We take good songs and lead them to their true destiny”, zeggen The Baseballs. En gelijk hebben ze.  Het blijkt een briljante zet. Hun debuut ‘Strike!’ komt in 2009 uit.

Het trio scoort letterlijk punten in zowel thuisland Duitsland als in vele andere Europese landen met een platinum status tot gevolg. De jongens nemen allerhande recente en vooral verscheiden hits zoals ‘Umbrella’ (Rihanna) en ‘Angels’ (Robbie Williams) onder handen. De covers van The Baseballs worden enorm gesmaakt. Begin 2011 wordt de groep tijdens Eurosonic in Groningen uitgeroepen tot meest succesvolle nieuwe band. Album 2 is net een maand oud. Het recept blijft behouden en leidt tot meer opmerkelijke covers van onder andere ‘California Girls’ (Katy Perry) en ‘Paparazzi’ (Lady Gaga).

Op 'Strings ‘n’ Stripes' klinken deze en meer hits van vandaag alsof ze recht uit de jaren 50 en/of 60 komen. Hun versie van ‘Candy Shop’ (50 Cent), intussen als single te horen, is dé perfecte zomerhit.

The Baseballs brengen de vrolijke jaren vijftig en zestig naar Trix in Antwerpen op maandag 3 oktober. De tickets zijn beschikbaar vanaf dinsdag 21 juni om 10u via www.proximusgoformusic.be

Related posts:

  1. Britney Spears – Femme Fatale Tour op 8 oktober in Antwerpen
  2. The Australian Pink Floyd Show in Koningin Elisabethzaal van Antwerpen
  3. George Michael op 7 oktober in het Sportpaleis
  4. Brit Floyd op 30 oktober in het Koninklijk Circus in Brussel
  5. Salvatore Adamo op 3 december in Antwerpen en op 17 december in Gent