Kevin is het nieuwe idool van Vlaanderen

Kevin is het nieuwe idool van Vlaanderen

Zaterdag, 21 mei 2011 - 00u01

Na maanden lang zoeken heeft Vlaanderen zijn nieuw idool gevonden. In een eindstrijd met twee koos Vlaanderen voor de 20-jarige Kevin Kayirangwa uit Borgerhout.

Dat het de beste finale van alle idool edities ging worden, was al na de halve finale van vorige week duidelijk. Kevin stond voor groeven door zijn soul, Kato wist de mensen te raken met haar stem

De finale-avond begon met het auditienummer van Kevin. Hij blikte terug naar zijn moment waar het allemaal begon met 'Master Blaster' van Stevie Wonder. Daarna was het Kato haar beurt. Zij bracht vervolgens haar auditienummer 'Back Up' van Eliza Doolittle, op het einde van het nummer maakte haar liefje Manuel zijn opwachting op het podium voor het nummer in duet te eindigen.
 
Na de auditienummers was het tijd om voor de duetten met Natalia. Het was Kato die als eerste met Natalie mocht optreden. Zij brachten samen Natalia's grote hit 'I Want You Back'. Kevin zong samen met de Kempische diva daarna het opzwepende 'Drop A Little'.
 
Als meest favoriete nummer van de live shows koos Kato voor 'Dancing On My Own' van Robyn. Kevin koos voor aanstekelijke 'Fuck You (Forget You)' van Ceelo Green in gecensureerde versie. Tijd voor een volgende duet. Nu tussen Kato en Kevin samen. Ze kozen voor het nummer van James Morrison en Nelly Furtado 'Broken String'.
 
Na dit duet was het moment aangekomen waar het eigelijk allemaal om draaide. Ze mochten beide hun mogelijke eerste single brengen. Kevin bracht het voor hem geschreven 'She's Got Moves'. Kato wist te verrassen met het catchy nummer 'The Joker'.
 
Na een spannende stemronde is het uiteindelijk Kevin die zich Idool 2011 mag noemen. De favoriet van Natalia, Jean-Blaute, Sylvia en Wouter mag zich nu klaarmaken voor de hoofdrol in Idool On Stage, op 25 juni in de Lotto Arena van Antwerpen. Zijn single 'She's Got Moves' is vanaf nu downloadbaar via iTunes en ligt morgen in de winkelrekken van de Free Record Shop. In de Joepie van volgende week zit een kortingsbon waarmee je zijn eerste single goedkoper kan kopen. Volgende week op nummer één in de ultratop? Van ons mag het.
 
 

Related posts:

  1. Het beste uit Idool 2011: nu te koop
  2. Q-luisteraar Kevin Sander uit Iddergem wint Tesla Roadster
  3. Nils, de zingende kapper, brengt een zomers duet
  4. Radio 2 Oost-Vlaanderen geeft straatfeest cadeau
  5. Beyoncé verklapt de titel van haar nieuwe album