De eerste halve finale van songfestival

De eerste halve finale van songfestival

Dinsdag, 10 mei 2011 - 23u37

Na een show waar 19 acts het beste van zichzelf gaven voor hun land wisten Servië, Rusland, Zwitserland, Georgië, Finland, Ijsland, Hongarije, Litouwen, Azerbeidzjan en Griekenland zich te plaatsen voor de finale van zaterdag.

De uitzending begon omstreeks 21u en werd live uitgezonden vanuit de Esprit Arena in Düsseldorf. 35 000 aanwezigen zagen Polen het startschot geven van het 56ste eurovisie songfestival. Negentien liedjes later mocht Griekenland de eerste halve finale afsluiten. 

Tijdens het bekendmaken van de resultaten waren er volgens kenners toch een paar verrassingen. Zo mochten landen als Noorwegen en Turkije niet door naar de finale van zaterdag. De landen die we, naast de big 5: Verenigd Konrinkrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje, wel zullen terug zien in de finale zijn: Servië, Rusland, Zwitserland, Georgië, Finland, Ijsland, Hongarije, Litouwen, Azerbeidzjan en Griekenland 

Op de sociale netwerksites merkten we dat de fans het niveau van deze halve finale vrij laag vonden. Dus hopen op beter voor de tweede, nu donderdag weer vanaf 21u, met Witloof Bay en 3JS.

Meer info: www.eurovision.tv

Related posts:

  1. Te gast in Casa Luna: Jaap Buijs, manager 3JS
  2. 3JS presenteren Gouden Uren vanuit Düsseldorf
  3. Ga als eerste naar Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
  4. Eerste namen van de Domino-cast bekend
  5. De Strafste School 2011: eerste finalist: Middenschool Anton Bergmann uit Lier