Eerste namen van de Domino-cast bekend

Eerste namen van de Domino-cast bekend

Maandag, 9 mei 2011 - 13u52

Vanaf 8 maart 2012 starten in de Stadsschouwburg in Antwerpen de voorstellingen van de hitmusical ‘Domino’, een romantische komedie over liefde en vriendschap, waarin de tijdloze hits van Clouseau de rode draad vormen. De bezoekers worden dan ook meegenomen op een zinderende Clouseau-rollercoaster van meer dan 20 jaar succes en kwaliteit.

Voor de inhoudelijke, creatieve en artistieke invulling wordt niets aan het toeval overgelaten. Frank Van Laecke regisseert de productie en schrijft met Allard Blom het script. De orchestrale leiding van ‘Domino’ is in handen van Hans Francken, een muzikale duizendpoot en vast lid van de Clouseau-band. Ook de andere Clouseau-muzikanten maken deel uit van het orkest, zodat de unieke sound van de songs die vertaald worden naar het musicalpodium bewaard blijft.

In de hitmusical ‘Domino’ worden de ups en downs gevolgd van de bewoners van Swentibold, een fictieve volkse wijk in Vlaanderen. Iedereen staat er op een kruispunt in zijn leven. Bovendien dreigen ze ook nog hun huis te verliezen. Eén van de nieuwe bewoners is Domino, een pittige vrouw van eind de twintig die er net een relatiebreuk op heeft zitten…

Voor de samenstelling van de cast wordt er bewust gekozen voor een combinatie van gevestigde musicalwaarden en verrassende talenten. De eerste namen van de rolbezetting zijn inmiddels rond:
Deborah De Ridder zal gestalte geven aan het personage Domino en Mark Tijsmans kruipt in de huid van Domino’s ex-vriend, Marc. Maaike Cafmeyer neemt de rol van buurvrouw Anne voor haar rekening en Ivan Pecnik speelt Geert, de voorzitter van het buurtcomité.

De komende weken en maanden worden de andere namen op de affiche bekend gemaakt. Eén rol voor de musical zal via een alternatieve weg worden gecast. Inderdaad, de jongeman die Domino opnieuw kan doen geloven in de ware liefde wordt gezocht via een talentenjacht bij vtm, die in het najaar wordt uitgezonden maar waarvan de opnames tijdens de zomer al starten. Francesca Vanthielen zal deze zoektocht hosten.
Francesca nodigt bij deze niet alleen professionele zingende acteurs maar ook ruwe diamanten zonder ervaring uit om hun kans te wagen. Het inschrijvingsformulier van ‘Domino – de zoektocht’ is te vinden op de webstek vtm.be.

De ticketverkoop voor ‘Domino, de musical’ start op 10 mei 2011 via vtmtickets.be en 070/220.220 (€ 0,30/min).

CAST & CREATIVES

Overzicht Cast:
Deborah De Ridder – Domino
Maaike Cafmeyer – Anne
Mark Tijsmans – Marc
Ivan Pecnik – Geert

Overzicht Creatives:
Frank Van Laecke – Regie & script
Allard Blom    - Script
Martin Michel – Choreografie
Wim Hubrechtsen / vtm – Producent
Wouter Schotel – Uitvoerend Producent

Luc Peumans – Lichtontwerp
Marc Luyckx    - Geluidsontwerp
Eric van der Palen – Decorontwerp
Arno Bremers – Kostuums
Harold Mertens – Pruiken
Hans Francken – Orchestrale leiding

DEBORAH DE RIDDER – Domino (een 28-jarige single die nieuw is in de wijk Swentibold)

Deborah kreeg al op jonge leeftijd hoofdrollen in de musical ‘Annie’ (KJT) en de muziektheaterproducties ‘Cinderella’ en ‘Let's Make an Opera’(Vlaamse Opera). Ze maakte deel uit van het ensemble in de musicals ‘The King And I’ (KbvV) en ‘Sneeuwwitje’ (Studio100).

Deborah studeerde af aan de Kunsthumaniora te Antwerpen, richting Woordkunst Drama. Nadien trok ze voor een jaar naar het Conservatorium van Brussel en vervolledigde ze haar opleiding aan het Brabants Conservatoium Tilburg, waar ze in 2005 afstudeerde aan de richting muziektheater. Ze kreeg hier o.a. zangles van Edward Hoepelman. Deborah volgde ook een cursus aan de Guildford School of Acting (GSA) en liep musicalstages bij het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen.

Na haar opleiding was ze te zien in ‘Porters Party’, ‘Je negeert de Waarheid’ , ‘Dracula’, de herneming van ‘Sneeuwwitje’, ’De 3 Biggetjes’ en in de Nederlandse musical ‘Rembrandt’ in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Hierin was ze tevens 1e understudy voor de rol van Hendrickje Stoffels. Ze was te zien als mevr. Heining in ‘Kuifje’ en speelde Marty in ‘Grease’.

In ‘Daens’ was ze heel regelmatig te zien als Nette (alternate). Ze won het vtm-programma ‘Op zoek naar Maria’ en stond vervolgens maandenlang als de guitige gouvernante op de planken in ‘The Sound of Music’. In september 2010 ging haar one-woman-musical ‘Tell me on a Sunday’ in première. Hierna speelde ze Bet in ‘Oliver’.

Deborah speelde ook verschillende gastrollen in televisieseries als ‘Zone Stad’ en momenteel is ze in de telenovelle ‘Ella’ te zien als hoofdzuster Ria. Deborah doet ook stemmenwerk: de rol van ‘Rapunzel’ in de gelijknamige Disneyfilm en verder heeft ze stemmen ingesproken voor de films ‘The Golden Compass’, ’Planet 51’, ‘Space Chimps 2’ en ‘De Bonte Brigade’.

Naast haar musical-, televisie- en nasynchronisatiewerk toerde Deborah dit jaar langs verschillende culturele centra met een liedjesprogramma. Komend seizoen zal ze o.a. te zien zijn als Tzeitel in de musical ‘Fiddler on the Roof’ en als Eliza Doolittle in de musical ‘My Fair Lady’.

MAAIKE CAFMEYER – Anne (één van de buurvrouwen van Domino)

Maaike Cafmeyer startte haar toneelopleiding, op de afdeling woordkunst, aan het Conservatorium.    

Haar acteercarrière nam een mooie start toen Sam Bogaerts haar castte voor een rol in ‘Wachten op Godot’ van Samuel Beckett. Met het NTG stond zij twee seizoenen op de planken in ‘Peter Pan’ en met ‘De Rocky Horror Show’ zelfs drie seizoenen. Maaike Cafmeyer was ook lid van de Spelersgroep Ernst/Serieus.

In 2004 nam haar bekendheid bij het grote publiek toe toen zij in de televisiereeks ‘Het Geslacht De Pauw’, de vrouw van Bart De Pauw speelde. Vanaf toen was zij ook te zien in de jeugdserie ‘En Daarmee Basta!’ als tv-gezicht Patsy Carlisse. Sinds 2004 speelt Maaike ook mee in de populaire politiereeks ‘Aspe’, waarin ze de rol van inspecteur Carine Neels vertolkt.

In 2008 speelde zij mee in de Franstalige Belgische film ‘Formidable’ en in de Vlaamse film ‘Loft’ van Erik Van Looy en Bart De Pauw. Ook had ze in 2009 nog een gastrol in de politieserie ‘Code 37’.

In 2008 werd Maaike uitgeroepen tot Beste Actrice Nationaal door de lezers van Humo, die konden stemmen in Humo’s Pop Poll. En in 2009 was zij lid van de Raad van de Gouden Plaat in het televisieprogramma ‘Hartelijke Groeten Aan Iedereen’.

In 2010 speelde Maaike Cafmeyer, met haar tegenspeelster Nele Bauwens, de voorstelling 'Wat Heeft U Belet Te Komen?'.

MARK TIJSMANS – Marc (ex-vriend van Domino)

Mark Tijsmans is een acteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur uit Merksem.

Hij volgde de opleiding Toneel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij les kreeg van onder meer Senne Rouffaer. David Davidse en Peter De Smet gaven hem zangles.

Mark vertolkte hoofdrollen in de televisieseries ‘Het Park’, ‘Thuis’ en ‘Flikken’. Daarnaast speelde hij gastrollen in ‘De Kotmadam’, ‘Heterdaad’, ‘W817’ en ‘F.C. De Kampioenen’. Hij was te gast in verschillende muziekshows: ‘De Notenclub’, ‘Biebabeloela’, ‘Het Swingpaleis’ en ‘Steracteur Sterartiest’.

Vier jaar lang was hij Ketnetwrapper en frontman van de Ketnetband. In 2002 verliet hij de zender en ontpopte hij zich tot zanger van de Flikkenband.

Met ‘Peter Pan’ kreeg Marc zijn eerste musicalrol, gevolgd door ‘Camelot’ en ‘Romeo en Julia’. De rol van Harrie in ‘Mamma Mia!’ bezorgde hem in 2006 de Vlaamse Musicalprijs.

Mark won twee jaar achter elkaar de 'Kinder en jeugdjury Vlaanderen' en werd onder andere genomineerd voor de boekenleeuw.

Van 2008 tot 2010 doceerde Mark Drama aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Onder de titel ‘Golden Musical Moments’ zingt hij de pannen van het dak onder begeleiding van het strijkorkest Maxemillecorde.

In 2011 toert Mark met een nieuwe theatershow waarin zijn vijfde boek centraal staat. ‘De Ridders van de Ronde Keukentafel’ werd genomineerd voor de Gouden Klaproos, in de categorie Jeugdauteurs.
 
IVAN PECNIK – Geert (voorzitter van het buurtcomité)

Ivan haalde zijn diploma van regent Frans, Geschiedenis en Moraal in 1987. Daarna gaf hij 1 jaar les, deed zijn legerdienst en werkte hij ook nog 1 jaar bij het bedrijf Petrofina waarna hij terug ging studeren. In 1994 studeerde hij af aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst, Studio Herman Teirlinck. Sindsdien is hij een bekend acteur, podiumkunstenaar en muzikant.

Ivan Pecnik is in de Vlaamse huiskamer bekend van zijn rol als Wim Jacobs in ‘Zone Stad’, als Hans De Roose in ‘Sara’ en als Giovanni Baggioni in ‘Dag en Nacht’. Maar hij heeft ook tal van gastrollen gespeeld in onder andere ‘Matroesjka’s’, ‘Spoed’, ‘Wolven’, ‘De Rodenburgs’, ‘Familie’, ‘De Kotmadam’, ‘Flikken’, ‘Sedes & Belli’, ‘Hallo K3!’ en ‘Chris & Co’.

Ook in de theater- en musicalwereld is hij geen onbekende. Ivan speelde bij diverse theatergezelschappen zoals de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, ’t Arsenaal, Het Gevolg en Raamtheater. Ivan schrijft en regisseert ook zelf stukken. Daarnaast vertolkte hij de rol van Gepetto in de Studio 100-musical ‘Pinokkio’ en speelde hij Jerom in de musical ‘De Spokenjagers’ van Suske & Wiske.

Als muzikant heeft hij Leki drie jaar begeleid op het podium. Daarnaast was hij zanger, samen met Tom van Landuyt en Pascale Michiels, in de covergroep ‘Precious Limits’. In 2009 nam hij ook deel aan het programma ‘Steracteur Sterartiest’.

Sinds december 2010 is Ivan bij vtm te zien in de succesvolle humoristische reeks ‘Tegen de Sterren Op’, waarin hij onder andere Bart De Wever, Patrick Van Gompel en David Davidse van een humoristisch spiegelbeeld voorziet.

FRANK VAN LAECKE – Regie & Script

Frank Van Laecke heeft als auteur, regisseur en scriptschrijver een rijk en internationaal palmares opgebouwd. Hij behaalde tal van onderscheidingen in binnen- en buitenland.

Bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen was Frank verantwoordelijk voor de regie van onder meer ‘Je Anne’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘She Loves Me’, ‘Jeckyll & Hyde’ en ‘Jubilee 15’. Samen met Dirk Brossé en Paul Berkenmans schreef Frank voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen de succesvolle musical ‘Sacco & Vanzetti’.

In 2001 schreef en regisseerde hij de musical ‘Kuifje en de Zonnetempel’. De remake in 2007 was goed voor 8 nominaties bij de Vlaamse Musicalprijzen en hij won de prijs voor beste regie. Frank nam ook de regie van de musicals ‘Santa’, ‘Annie’, ‘West Side Story’ en ‘The Prince of Africa’ op zich. De regie van de musical ‘Dracula’ leverde hem de Vlaamse Musicalprijs 2006 voor beste regie op en hij tekende voor de regie van ‘Rembrandt’, een musicalproductie die goed was voor twee John Kraaijkamp Musical Awards. Zijn laatste musical ‘Daens’ leverde hem de Vlaamse Musical Prijs op in 2009 als beste regisseur.

Frank regisseerde ook de circusvoorstelling ‘Pirates Pirates!’, tal van opera’s en verschillende theaterproducties en hij had de artistieke leiding, de acteursregie en de scenario’s in handen van ‘Booh!’, een jeugdserie voor vtm die van de vakpers een nominatie kreeg voor beste jeugdprogramma. Frank regisseerde voor Mark Vijn ‘Anatevka’ en ‘Je Anne’. Voor MVV maakte hij het felgesmaakte ‘Tell Me on a Sunday’ en het succesvolle ‘Oliver!’.

Samen met Alain Platel regisseerde hij voor Les Ballets c dela b ‘Gardenia’. Deze internationaal bejubelde productie toert momenteel over de hele wereld.

ALLARD BLOM – Script

Allard Blom studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was als vertaler en bewerker betrokken bij tal van musicals zoals ‘Brel Blues’, ‘Company’, ‘Follies in Concert’, ‘A Little Night Music’, ‘She Loves Me’, ‘Merrily We Roll Along’, ‘Je bent goud waard Charlie Brown’, ‘Piaf’, ‘Marlène Dietrich’, ‘Nonsens: Lieve Heren’, ‘Footloose’, ‘De Jantjes’, ‘Annie’, ‘Dracula’, ‘HONK!’, ‘The last 5 Years’, ‘Grease’, ‘The Sound of Music’ en de Nederlandse ‘Fame’.

Op het toneel vertaalde en bewerkte hij diverse stukken waaronder ‘Verre Vrienden’, ‘Op Blote Voeten in het Park’ en ‘Blauw/Oranje’. Allard schreef het script en de liedteksten voor de musicals ‘Ganesha’, ‘Het Sleutelkind’, ‘Les Liaisons Dangereuses’, ‘Shallow Grave’, ‘Wat Zien Ik?!’, ‘Op Hoop van Zegen’ en de Vlaamse megamusical ‘Daens’.

Hij werd 4 keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award en mocht in 2009 zijn nominatie verzilveren in de categorie Beste Liedteksten voor de musical ‘Op Hoop Van Zegen’. In 2004, 2006 en 2010 mocht hij een Vlaamse Musicalprijs in ontvangst nemen en in 2007, 2008 en 2009 werd hij voor diezelfde prijs genomineerd.

MARTIN MICHEL – Choreografie

Martin Michel volgt in zijn thuisland Australië een professionele opleiding aan de Australian Ballet School en treedt er op in musicals, opera’s, moderne en klassieke balletten. In 1992 komt hij naar Europa. Hij is te zien in ‘Cats’ (Amsterdam) en ‘The Phantom of the Opera’ (Scheveningen), waar hij tevens dance captain en resident director is. Deze laatste functie vervult hij ook bij ‘Miss Saigon’ en ‘The Phantom of the Opera’ in Antwerpen.

Bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen tekent hij voor de choreografieën en staging van ‘Jekyll & Hyde’, ‘Company’, ‘Jubilee 15’, ‘Follies’, ‘The Hired Man’, ‘She Loves Me’ en ‘Merrily We Roll Along’. Voor Studio 100 verzorgt hij de choreografieën en regie van ‘Robin Hood’, ’Doornroosje’,  ‘De Drie Biggetjes’, ‘De kleine zeemeermin’, ‘Bloed Broeders’ en ‘Sneeuwwitje’.

In 2004 wint Martin een ‘John Kraaijkamp Musical Award’ voor Beste Inhoudelijke Creatie voor zijn regie en choreografie voor ‘Merrily We Roll Along’. In Vlaanderen krijgt hij de eerste Vlaamse Musical Prijs voor de choreografie van dezelfde productie. Hij is in 2006 voor laatstgenoemde prijs genomineerd voor ‘Dracula’. Zijn tweede Vlaamse Musical Prijs krijgt hij in 2008 als regisseur van ‘Fame’.

WIM HUBRECHTSEN – Producent

Wim Hubrechtsen studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Na zijn studies ging hij aan de slag als Business & Legal Affairs Manager bij Universal.

Van jongs af aan is Wim gebeten door de microbe om evenementen te organiseren. Zo was hij organisator van o.a. Maanrock en tal van andere concerten en theaterproducties in Mechelen.

Wim was ruim 6 jaar werkzaam als Director of Theater & Live Entertainment bij Studio 100. Onder zijn hoede werden er jaarlijks een tiental shows geproduceerd in België en Nederland, alles tezamen zorgde dat voor enkele honderden voorstellingen per jaar. Hij was de drijvende kracht achter de Studio 100 musicals, met als absoluut hoogtepunt de wereldpremière van de musical ‘Daens’.

Hij stond mee aan de wieg van o.a. de theatershows van ‘Mega Mindy’, ‘Spring’, ‘Kobe’ en ‘Het Huis Anubis’. Onder zijn leiding werden in 2005 drie nominaties voor de John Kraaijkamp Musical Awards binnen gehaald voor ‘De Kleine Zeemeermin’.

In 2008 werd dit zelfs overtroffen door 8 nominaties voor ‘Pinokkio’ waarvan er ook daadwerkelijk één werd verzilverd. Ook was hij vele jaren manager van K3 en o.a. verantwoordelijk voor ‘10 jaar K3’ in Sint Niklaas en Eindhoven.

Naast deze activiteiten in Nederland en België was Wim ook nauw betrokken bij de opstart van ‘WIR 3’, de Duitse versie van K3 en haalde hij de musical ‘Dora the Explorer’ naar België en Nederland.
Sinds november 2008 is Wim werkzaam als manager van de afdeling Diversificatie & New Business bij de Vlaamse Media Maatschappij, waar hij o.a. verantwoordelijk is voor licensing & merchandising, vtmbooks, audiovisuele exploitaties, vtmKzoom, Starway Entertainment en Starway Film Distribution, new business en een sterke event-afdeling waar promotionele en commerciële events worden geproduceerd.

WOUTER SCHOTEL – Uitvoerend producent

Wouter Schotel studeert Facility Management, maar vindt al op jonge leeftijd zijn weg binnen de verschillende vakgebieden van het theater.

Na het behalen van zijn diploma gaat hij aan de slag als projectleider bij de Nationale Theaterkassa in Maasland, waar hij de dagelijkse leiding op zich neemt en onder andere de concerten begeleidt van Frans Bauer en de Ahoy-concerten van René Froger.

De zakelijke markt leert hij volop kennen bij Joop van den Ende Theaterproducties en na deze leerrijke periode begint hij voor zichzelf. In deze hoedanigheid neemt hij de marketing en publiciteit voor zijn rekening van ‘CITY’, de openingsvoorstelling met Mini Maxi in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Bij Sold Out Marketing begeleidt hij onder andere ‘Romeo & Julia’ en werkt hij mee aan ‘Cirque Eloize’.

Na enkele freelance opdrachten voor Studio 100 gaat Wouter in 2004 aan de slag bij dit bedrijf. Hij is er betrokken bij de shows van ‘Kabouter Plop’ en ‘Piet Piraat’, als company manager en resident director bij de musical ‘De Kleine Zeemeermin’ in de Efteling en daarna ook als productiemanager van de ‘Efteling Sprookjesshow’. Nadien is hij mede verantwoordelijk voor de Nederlandse tournee van de musical ‘Pinokkio’, de theatershow van ‘Het Huis Anubis’ en de theatershows van Mega Mindy’. Ook is hij samen met Wim Hubrechtsen nauw betrokken bij de tour van ‘Dora, the Explorer’ in Nederland en België, en de opstart van ‘WIR 3’, de Duitse versie van K3. Sinds eind 2009 werkt Wouter als uitvoerend producent bij de VMMa en is verantwoordelijk voor events, live-entertainment en theater.

SPEELLIJST

Vanaf 8 maart 2012 exclusief te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen.
Kaarten via www.vtmtickets.be of 070/220 220 (€ 0,30/min).

No related posts.